Ako ne rješavaš problem, imaš problem!

Što god da promoviraš ili prodaješ, upravo pitanjem ‘koji problem rješavam potencijalnim kupcima?’ započni svako kreiranje na društvenim mrežama.

Rješavanje problema uz nuđenje alternative tvoja je zadaća, ako ne želiš kaskati za konkurencijom, a ako si na ovom blogu i ovo čitaš, sigurno ne želiš.

Formula je sljedeća: Prodaja je isto što i rješavanje problema. Rješavanje problema jednako je prodaja.

Primjerice, ako imaš noćni klub, u subotu je Valentinovo, a ti dovodiš Ninu Badrić. Što radiš?

Jednostavno je: Rješavaš određeni problem! Tvoja publika ne zna gdje će s boljom polovicom ili prijateljima ovoga vikenda obilježiti dan ljubavi. Ti znaš i nudiš im rješenje tog problema.

Dio tvoje publike nisu fanovi Nine Badrić? Nema problema! Nekoliko dana kasnije dolazi alternativa – pjevač koji izvodi skroz drugačiju vrstu glazbe od Nine. Ako publika voli i traži njega, problem je upravo riješen.

Imaš kavu u svom kafiću? Kakav problem rješavaš kad ti je svaka objava kave s nekim proguglanim, već viđenim copy-paste citatom o kavi? Nikakav. A kad staviš svoju kavu koja sadrži sto posto čistog nečega što se uzgaja na nemam pojma kojoj nadmorskoj visini i baš joj to daje i garantira ne znam kakvu kvalitetu? I još kad to kreativno, jasno i kratko dočaraš nekom super kul objavom na kojoj uopće ne mora biti ta kava na stolu tvog kafića?

E, sad si već privukao pažnju, što stalne, što potencijalne publike. Sad si već skrenuo njihovu pozornost na sebe i riješio si, među ostalim, problem ljudi koji ne žele bilo kakvu kavu.

Još kad toj kavi sutra dodaš svježi sok od raznih čuda i staviš fotku vrta svoje bake, susjede kod koje domaće voće nabavljaš? Čestitamo! Upravo si riješio problem onoga kome ipak treba alternativa da dođe u tvoj kafić, jer on inače ne pije kavu.

Doći će kod tebe! Zašto? Jer si mu na kreativan, drugačiji način ponudio rješenje njegovog problema.

I za kraj, vraćamo se opet na početak: Ako ne rješavaš problem, imaš problem!